Τα χωριά της Νάξου

Τα χωριά της Νάξου αποτελούν τον ιδανικό προορισμό για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα το νησί και να κατανοήσουν την παράδοση και τον πολιτισμό του. Στο νησί υπάρχουν περισσότερα από 40 χωριά, διασκορπισμένα σε ολόκληρη την έκταση της Νάξου.

Αν και ορισμένα από αυτά έχουν ελάχιστους κατοίκους, τα περισσότερα σφύζουν από ζωή, προτάσσοντας την πολιτιστική τους ταυτότητα και την πατροπαράδοτη φιλοξενία στον επισκέπτη τους. Αρκετά χωριά, αν και άγνωστα στο ευρύ κοινό τις προηγούμενες δεκαετίες, γνωρίζουν τα τελευταία χρόνια πολύ μεγάλη τουριστική ανάπτυξη.

Στα χωριά της ενδοχώρας αναβιώνουν πλήρως τα ήθη και τα έθιμα του νησιού, οι γιορτές, τα πανηγύρια και η παράδοση που αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία της καθημερινής ζωής των κατοίκων. Τα χωριά αυτά διακρίνονται για τη γραφικότητα και τη φυσική ομορφιά τους, ενώ αξίζει τον κόπο να επισκεφτεί κανείς τα μαγαζιά τους, που πωλούν τοπικά και παραδοσιακά προϊόντα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα χωριά που βρίσκονται περίπου στο μέσο του νησιού (Απείρανθος, Φιλότι, Χαλκί), επειδή αποτελούν το πνευματικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της ενδοχώρας της Νάξου.

Οι παραλίες στα παραθαλάσσια χωριά αποτελούν τον πόλο έλξης για κάθε ταξιδιώτη. Η θάλασσα της Νάξου είναι καθαρή, κρυστάλλινη και πραγματικά απολαυστική για όποιον επιθυμεί να κολυμπήσει, ενώ ο επισκέπτης μπορεί να γευτεί υπέροχους ψαρομεζέδες και παραδοσιακά φαγητά στα ταβερνάκια που βρίσκονται κυριολεκτικά «πάνω στο κύμα». Ξεχωρίζουν τα χωριά που βρίσκονται νότια της Χώρας, τα οποία είναι τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα του νησιού.

 

 

 

Agios Prokopios Naxos Sun Rock Boutique Suites - Stelida, 843 00 Naxos Island - Greece
Tel. +30 22850.24283 - +30 22850.23085 . Fax: +30 22850.26865 Mobile: +30 6975.923165
email: info@sunrock.gr / Official Website http://www.sunrock.gr

©2013 Golden Scorpion Web Services Contact Webmaster Naxos